Ohjelma

JUHLASALI

11-11:45 AMV-kisa
AMV-kisan osallistujien videonäytös, jonka lopussa palkintojenjako.
Suositusikäraja K-12. Ohjelmassa voi olla kirkkaita ja välkkyviä valoja.

12-12:45 Lip Sync Battle (BarrelBorns)
Oletko kävelevä jukeboxi, joka hoilaa kaikkien biisien mukana? Haluaisitko esiintyä lavalla kuitenkaan itse laulamatta? Tule ihmeessä Lip sync – taistoon! Lip sync -taisto on leikkimielinen ohjelma, jossa asenne ratkaisee! Taustanauha hoitaa laulamisen ja sinun tehtävänäsi on vetää muikea lavashow. Osallistua voi yksin tai kaverin kanssa, hahmona tai omana itsenä. Ohjelmassa osallistujat kamppailevat esityksillään toisiaan vastaan ja yleisö päättää suosikkinsa. Osallistujille ennakkoilmoittautuminen, mutta mukaan otetaan ilmoittautujia myös yleisöstä.

Linkki ilmoittautumiseen: https://forms.gle/mZfM8yhhn97mvbjW6

13-13:45 Kunniavierasluento: Comics and activism
Creating comics to make a change. In this session, cartoonist Sophie Labelle will talk about her experience creating editorial comics for social media.
Luento on englanniksi.

14-14:45 Cosplay-deitti (Deittiheittiöt)
Maailmanpoliittiset tuulet ovat jälleen siinä asetelmassa, että itse maailman maiden on laitettava lusikkansa soppaan Cosplaydeitin juonnossa. Miten Englanti ja Amerikka tällä kertaa toheltavat, ja keitä muita lavalla mahtaa näkyä? Cosplaydeitti on leikkimielinen ohjelma, jossa ei etsiä oikeasti seuraa, vaan osalistujat esittävät fiktiivisiä hahmoja. Ohjelmaan on ennakkoilmoittautuminen, mutta mukaan pääsee myös yleisöstä.

Linkki ilmoittautumiseen: https://forms.gle/ezYVh2W9viP2MQEa7

15-15:45 Cosplay-kisa
Chibiconin cosplay-kisa on avoin aloittelijoille kuin vanhoille konkareillekin. Ilmoittautua voi ennakkoon sekä tapahtumapaikalla infopisteellä.

Linkki ennakkoilmoittautumiseen: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeJyQYd0A1QXpuy6PNv0fPss58tbCcLtb7tJSFiwkLbGLN7gw/viewform

16-16:45 FFFight (Team Yli Ysitonnia)
Nyt on pihlajakadulla peto irti, örkkisetä ninjoineen on lähdössä maikkarin studiolle laittamaan tuottajat kuriin. Tätä FFFightia ei tule jättää katsomatta. Tule siis sinäkin mukaan pihlajakujalle kanssamme! Mukaan otetaan osallistujia myös yleisöstä.

Linkki ilmoittautumiseen: https://forms.gle/hgSUvyrKc3DvVcYC7

AULA

12-12:30 Love Live! Crystal Project Mini! – SAINT CRASH!
Revontuli Idols on täysin suomalainen Love Live!- sarjaan keksittyvä cover-ryhmä. Porukan Saint Snow eli Jääkristalli tulee esittämään useamman sarjasta tutun kappaleen.

17-17:45 Cosplayspeksi: Hetalia – Ihmeellinen kokous (Deittiheittiöt)
Speksi on improvisaatiopainotteinen näytelmä, johon katsojat voivat vaikuttaa. Laita näyttelijät laulamaan, tanssimaan, vihaamaan, meemeilemään, ihan mitä vain keksitkään, ja näe miten populaarikulttuurista tutut hahmot siihen reagoivat. Ohjelma soveltuu kaikenikäisille, mutta saattaa sisältää kovia ääniä ja teatteriväkivaltaa. Ohjelma taltioidaan ja julkaistaan myöhemmin YouTubessa.

LUOKKAHUONEET:

11-11:45 Tiedätkö ne kaikki? Anime-tunnari Kahoot! (Ookanamis)
Oletko anime fani monen vuoden takaa vai tuore tapaus? Haluatko näyttää taitosi tunnarien avulla? Jos vastasit kyllä, tämä ohjelma on juuri sinulle! Kahoot visassa arvaat tunnarin ja kilpailet voitosta!

12-12:45 Sheriffillä on asiaa (Juha-Matti ”Sheriff” Seppä)
Itse ostettu vai itse tehty cossi? Kuppikunnat vai uusia tuttavuuksia? Miksi on hyvä pestä myös aamuisin hampaat? Mitä mahdollisuuksia PTForge ry tarjoaa? Sheriffi kertoo elämänkokemuksiaan, – viisautta, näkemyksiään coni- & cossausmaailmasta, niiden ulkopuolelta ja Oulun PTForgesta… Niin ja hammasharjoista.
Tule mukaan kuuntelemaan, juttelemaan, motivoitumaan ja inspiroitumaan!

13-13:45 Katsaus japanilaiseen ruokakulttuuriin (Elina Heikkilä)
Sushi ja ramen, ensimmäiset asiat jotka tulevat mieleen japanilaisesta ruokakulttuurista. Todellisuudessa ne ovat kuitenkin hyvin pieni osa rikasta kokonaisuutta. Mitä Japanissa syödään ja missä tilanteissa? Millaista tapakulttuuria ruokailun ympärille kuuluu? Tule luennolle tutustumaan japanilaiseen ruokakulttuuriin ja ruokailutapoihin.

14-14:45 Sarjakuvastrippikisa (Saara Holappa)
Kaipaatko luovaa tekemistä? Tule mukaan matalan kynnyksen kisaan, jossa sinulla on 30 minuuttia aikaa luoda iskevä sarjakuvastrippi annetusta aiheesta. Mikäli sinulla ei ole aikaisempaa kokemusta sarjakuvan teosta, ei hätää! Jos osaat kirjoittaa, osaat myös tehdä sarjakuvan. Voittajastrippi palkitaan!

15-15:45 Kunniavierasohjelma: Meet & Greet
Ovatko Sophien sarjakuvat vanhoja tuttuja vai kohtasitko ne vasta äskettäin? Tervetuloa juttelemaan, tutustumaan ja tekemään kysymyksiä vieraallemme!

16-16:45 Apua! Mokasin lavalla! (Deittiheittiöt)
Esiintyjien ja lavalle haluavien mielissä on aina tietty pelko: mitä jos mokaan kaikkien nähden ja nolaan itseni täydellisesti? Deittiheittiöistä tutut juontajat nyt kertovat herkullisimpia lavamokailujaan, ja näyttävät, miten mokatilanteen voi kääntää omaksi edukseen. Lavalla mokaaminen ei tarkoita itsensä nolaamista. Tule kuuntelemaan, oppimaan, ja nauramaan meidän mokil… siis esimerkeillemme! Sisältää videomateriaalia.

17-17:45 Animekuvakahoot (E. Haaga)
Tässä kahootissa pääset yhdistämään tapahtumien taustoja animeen ja koettamaan nimimuistiasi samalla, koska maisemakuvien seassa on kuvia hahmoista eri animeista ja pääset muistelemaan, mikä olikaan se nimi. Yksinkertaisesti näet kuvia eri animeista ja arvaat, mistä animesta kuva on. Seassa on kuvia myös animehahmoista ja niiden kohdalla arvaat hahmon nimen.

Pelihuone: Klo 10-18

Tervetuloa pelihuoneelle! Pelihuoneella voit pelailla erilaisia pelejä toisten kanssa, testata taitojasi taistelupeleissä, rentoutua rytmipelin sykkeessä tai muuten vain viettää hetken pelien äärellä. Pelikonsoleina on PS4, PS3, WII sekä Nintendo Switch. Pelikokoelmaan kuuluu Naruto Ultimate Ninja Storm Revolution, Blazblue Central Fiction, Mario Kart WII, Super Smash Brothers Ultimate, Project Diva 2.nd F sekä paljon muuta!

Animekaraoke: Klo 10-17

Oletko kaveriporukkasi satakieli vai korppi? Karaokehuoneessa voit esitellä taitojasi tai niiden puutetta.

Mangakirjasto: Klo 12-18

Nekoconin mangakirjastossa voit tutustua satojen mangojen valikoimiin, useilla eri kielillä. Sopiva paikka, jos tahdot vain hengähtää ja rauhoittua conin hälinästä.

Cosplay-pukuhuone: Klo 10-18

Ratkesiko puvusta sauma tai tarvitsetko paikan puvun vaihtamiseen. Cosplay-pukkarissa voit pukea ja korjailla pukusi kaikessa rauhassa.