Cosplay-kisa

Cosplay-kilpailuun voi ennakkoilmoittautua täällä. Kilpailuun voi ilmoittautua myös tapahtumapaikalla.

Kilpailun järjestää Barrelborns.

Tuomarit

Kuvaaja: @mialiinacosphoto

Hei! Olen Roro ja cosplayta olen harrastanut tässä vaiheessa jo yli 8 vuotta. Teen tällä hetkellä kiireisesti pukua ja esitystä SM-kisoihin. Puvuissa keskityn paljon materiaalivalintoihin ja siluettiin. Vaikka sitä ei omissa asuissani näy, minulla on koulutuksen puolesta myös kokemusta 3D-printtaamisesta ja elektroniikasta. Toivon näkeväni kisassa paljon erilaisia asuja.

Kuva: Kis

Hei moi! Olen Riikka tai joskus Fukka. Cosplayn suurkuluttaja olen ollut jo reilu kymmenen vuotta ja kilpailtuakin on jonkin verran tullut. Koulutukseltani olen vaatetusompelija, mutta lempimateriaalini ovat erilaiset worblat.  Toivon, että Chibiconin kisaajilla on kivaa ja että mukaan saadaan paljon osallistujia. Jos siis kilpaileminen yhtään mietityttää, niin kannattaa hypätä mukaan!

Kuva: Marko Kolttola

Hei, instagramista tuttu Denray aka @_Denray_ tässä, eli mukamas hassunhauska cossaaja ja opiskelija Oulusta! Aloitin cossaamisen noin vuosikymmen sitten, ja sinä aikana on tullut koettua skenen puolia hyvin monipuolisesti aina kävijästä kisatuomariin ja jopa kansainvälisiin kilpailuihin asti!

Itselle mielekkäimpiä asioita cosplayssa on yhteisöllisyys ja rakastamansa hahmon tuominen eloon, mikä tietenkin näkyy jonkin verran hahmovalinnoissa ja lavalla pyörimisenä. Energiset ja voimakkaat hahmot päätyvät usein listalle, mutta designin puolesta olen myös kartuttanut kokemusta esimerkiksi erilaisista asepropeista ja mekoista.

Odotan innolla kisaajiemme pukujen näkemistä! Haluankin toivottaa oikein paljon onnea kisaan osallistuville, ja oikein hyvää kokemusta tapahtumasta kävijöillemme!

Cosplay-kisan säännöt

Cosplay-kisassa kilpaillaan pukeutuneena hahmoksi esimerkiksi elokuvista, peleistä, sarjakuvista jne. Myös itse suunnitellut hahmot voivat osallistua. Kilpailuun ei laadita erillistä lavaesitystä, vaan puku ja poseeraaminen ovat kilpailun keskiössä. Kilpailuun voi osallistua yksin tai parina. Kisa on aloittelijaystävällinen eli mukaan ovat tervetulleita niin ensikertalaiset kuin konkaritkin.

Puvulla, joka on sijoittunut palkintosijalle toisessa cosplay-kilpailussa, ei saa osallistua. Noin tunti ennen kilpailua on ennakkotuomarointi, mihin osallistuminen on pakollista. Ennakkotuomaroinnissa tuomarit katsovat puvut läpi ennen esiintymistä yleisölle ja tekevät kysymyksiä esimerkiksi puvun valmistuksesta. Ennakkotuomarointi kestää noin 3-10 minuuttia/osallistuja. Ennakkotuomaroinnin tarkemmat aikataulut ilmoitetaan lähempänä tapahtumaa sekä tapahtumapaikalla.

Kisassa jaetaan seuraavat palkinnot:
– Sijat 1.-3.
– Kunniapalkinto parhaalle teema-puvulle
– Kisaajien määrästä riippuen 0-2 kunniamainintaa

Chibiconin teemana on tämä vuonna piirtäminen & luominen, joten teemapalkinnon aiheena on ”Oma hahmo”.

Palkintoina on pokaalit sekä tuotepaketteja sponsoreilta: Sangatsu Manga, Urumi ja Worblakauppa.