Matsukirppis

Mikä Matsukirppis?

Aukioloajat: klo 10:00-17:00

Matsukirppis on pääasiassa Matsuconissa toimiva conikirppis, jonka löytää välillä myös muista Pohjois-Suomen tapahtumista, kuten Chibiconissa tällä kertaa. Kirppiksen tarkoituksena on myydä animeen, mangaan, cosplayhin ja itäaasialaiseen kulttuuriin liittyviä käytettyjä tavaroita kävijöiden puolesta. Matsukirppikselle ilmoittaudutaan etukäteen, tehdään lista tavaroista ja tuodaan ne myytäväksi conin ajaksi. Kirppiksellä myytyjen tavaroiden yhteenlasketusta summasta peritään 10% myyntipalkkio.

Chibiconin kirppisilmoittautuminen on nyt auki ja päättyy 13.10. kello 23:59. Ilmoittautumisen jälkeen lähetämme myyntilistapohjan täytettäväksi. Täytäthän myyntilistasi viimeistään 16.10. Klo 23.59. Myyntilistat tarkistetaan viimeistään 17.10. Saatuaan vahvistuksen listan hyväksymisestä myyjät voivat tulostaa hintalaput tavaroitaan varten.

Mitä Matsukirppiksellä voi myydä?

Matsukirppikselle myytäväksi tuotavien tavaroiden tulee liittyä itäaasialaiseen kulttuuriin. Länsimaalaiseen fanikulttuuriin liittyviä tuotteita ei valitettavasti hyväksytä myytäväksi. Kirppikselle tuotavien vaatteiden ja asusteiden tulee soveltua käytettäväksi cosplayssa tai itäaasialaisessa katumuodissa tai olla jonkin animen, mangan, idoliryhmän tai artistin fanituotteita. Epävarmoissa tapauksissa tavaroiden sopivuutta kirppikselle voi tiedustella osoitteesta matsukirppis@matsucon.fi.

Kirppiksellä saa myydä alle 18-vuotiailta kiellettyjä tuotteita. K-18 tavarat tulee selkeästi merkitä myyntilistaan, että ne ovat K-18, ja niistä tulee kirppikselle tuotaessa huomauttaa työntekijöille, jotta tavarat voidaan sijoittaa valvottavalle paikalle.

Matsukirppiksellä voi myydä arvokkaita tavaroita omalla vastuulla. Kirppiksen järjestäjät eivät ota vastuuta kadonneista tai varastetuista tavaroista.

Matsukirppiksellä ei saa myydä piraattituotteita.

Kuinka kirppikselle ilmoittaudutaan?

Lähetä ilmoittautumisesi sähköpostilla osoitteeseen matsukirppis@matsucon.fi. Ilmoittautumisesta tulee löytyä seuraavat tiedot: nimi, hintalapuissa käytettävä nimimerkki, sähköpostiosoite ja puhelinnumero. Saat sähköpostiisi parin päivän kuluessa linkin Google Drive -tiedostoon, jonne voit täyttää tavaroidesi tiedot. Lähetämme tiedoston perusteella muodostetut hintalaput myyntilistan hyväksymisen yhteydessä, viimeistään 17.10. Hintalappujen tulostaminen ja kiinnittäminen tavaroihin on myyjän omalla vastuulla. Lappuja ei saa itse muokata.

Jokaisessa kirppikselle myytäväksi tuodussa tavarassa tulee olla kiinni hintalappu. Hintalaputtomat tuotteet poistetaan myynnistä. Lappujen katoamisen estämiseksi ne kannattaa kiinnittää tavaroihin huolella. Vältä hintalapun sijoittamista kirjojen väliin ja kiinnitä ne sen sijaan vaikkapa teipillä pokkarin kanteen kiinni. Paras ja luotettavin tapa on tulostaa hintalaput tarrapaperille.

Täytä taulukko seuraavasti, jos tuot myyntiin esimerkiksi samasta sarjasta useamman mangapokkarin: Jokainen pokkari tulee eri riville, ja hinta omalle sarakkeelleen alla olevan esimerkin mukaan. Määrittele jokaiselle tuotteelle sen tyyppi. Vaihtoehtoiset tyypit on listattu taulukon yläosaan. Käytä vain niitä määrittelemään tuotteen tyyppi.

Tyyppi Nimi Hinta
Manga Attack on Titan 1 5
Manga Attack on Titan 2 5
Anime Attack on Titan DVD boksi 1 15

Myyntilistaa ei kannata muotoilla, sillä kirppisvastaava kopioi vain tiedot täyttämältäsi listalta. Helpottaaksesi työtämme, täytä vain pyydetyt tiedot esimerkin mukaisesti.

Voit tuoda myyntiin tavaroita myös pakettina, jolloin tavaroiden täytyy olla niputettuna toisiinsa esimerkiksi pakkausnarulla. Silloin täytyy selvästi käydä ilmi, että tavarat ovat yksi paketti:

Attack on Titan vol 1–5 20 €

Yleisiä ohjeita kirppikseen liittyen

Matsukirppiksellä on vaatteita varten vaaterekki ja henkareita. Vaatteet kannattaa tuoda myyntiin siten, että niiden katselu ja sovittaminen on helppoa. Samaan kokonaisuuteen sisältyvät vaatekappaleet tulee merkitä selkeästi.

Peruukit säilyvät parhaiten, kun ne tuodaan myyntiin läpinäkyviin pusseihin sijoitettuina. Pussin etuosaan kannattaa sijoittaa kuva peruukista peruukkitelineessä tai päässä. Peruukin saa tuoda myyntiin myös peruukkitelineen kanssa. Tällöin peruukkitelineeseen tulee selkeästi merkitä oma nimi, jotta se osataan palauttaa oikealle omistajalleen tapahtuman päätyttyä. Lähtökohtaisesti Matsukirppiksen peruukkeja saa kokeilla. Jos et halua että peruukkiasi kokeillaan, niin ilmoita siitä erikseen.